Сезон спеки розпочався, а значить, настав і сезон найактуальнішого напою – квасу. Смачний, якісний, прохолодний квас, що миттю втамує спрагу, додасть енергії та гарного настрою, виготовляє полтавський завод продтоварів «Світанок».
Насолодитися корисною смакотою можна навіть просто йдучи у справах рідним містом. Варто лише зупинитися і випити бажану прохолоду, яку продають із симпатичних зелено-жовтих бочечок, термокегів. Посмакувати свіжим квасом від заводу-виробника «Світанок» можна у кожному кварталі Полтави.
Відтепер квас продають у спеціальних термокегах. Це дозволяє підтримувати потрібну температуру напою. Тобто хлібний квас – живий натуральний продукт – залишається незмінно прохолодним протягом усього терміну придатності напою до споживання (2 доби).
Завжди свіжий, якісний і холодний – квас у термокегах від заводу «Світанок»
– Кеги автономні, не потребують підключення до електроенергії, використання газового балона, охолодження, – пояснює принцип дії термокегів Світлана Котєнєва, начальник квасного відділення заводу продтоварів «Світанок», що у Полтаві. – Складаються з трьох колб. Внутрішня виготовлена з харчового пластику, наступна – із багатошарового (саме це забезпечує ефект термоізоляції). Остання колба, зовнішня, виготовлена з яскравого пластику, притягує до себе погляд приємним кольором.
Термокеги працюють за принципом термоса: температура холодного квасу за добу може піднятися не вище 2-3 градусів, перебуваючи під прямим сонячним промінням. Переваги: всередину термокега нічого зайвого не потрапляє, адже миють тару лише на заводі «Світанок» за допомогою спеціального обладнання. Тому контакт квасу з зовнішнім середовищем або людиною не можливий. До слова, готовий продукт неодмінно проходить перевірку якості в атестованій лабораторії. Лише після цього квас надходить до споживачів.
Полтавський живий квас – у Книзі найпопулярніших товарів України
На заводі «Світанок» уже багато років квас виготовляють за незмінною рецептурою. Тож популярний напій, що не має жодних штучних домішок, залишається абсолютно натуральним продуктом.
– Хлібний живий квас дуже поживний і корисний, – говорить Світлана Котєнєва. – Це продукт бродіння квасного сусла. Квас має чимало переваг над газованими напоями. До його складу входять: цукор, хлібопекарські дріжджі, сухарі з житнього борошна, квасне сусло.
До речі, саме завдяки традиційній полтавській рецептурі приготування, квас заводу «Світанок» занесений до Книги найпопулярніших товарів України. Квас, який виготовляють на заводі «Світанок» – унікальний у регіоні.
Довідково (плашка)
Квасне сусло – це продукт, виготовлений із пророщених зерен злакових культур із додаванням житнього борошна.
Квас зміцнює та лікує організм
Хлібний квас від заводу «Світанок» має не лише відмінні смак та якість, а й лікувальні властивості. Із давніх-давен напій вважали чудовим засобом від авітамінозу. Напій допомагає активізувати процес травлення. Квас від заводу «Світанок» добре впливає на функцію серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, регулює обмін речовин в організмі. Мікроорганізми, які утворюються під час бродіння квасу, зміцнюють імунітет людини. У складі квасу є молочна кислота і натуральна вуглекислота, користь яких прирівнюють до користі кефіру. Пити напій можна всім верствам населення, а також дітям, вагітним. Квас, що виготовляє завод «Світанок», містить життєво необхідні вітаміни В1, В2, Д, РР. Тобто напій настільки унікальний, що його корисні властивості невичерпні.
Тож запастися енергією та користю старовинного напою, традицій приготування якого для полтавців і жителів інших українських областей протягом кількох десятиліть дотримуються на заводі «Світанок», можна у торговельній мережі або замовити за контактами:
ТОВ «Світанок»
м. Полтава, вулиця Карла Лібкнехта, 52
7-41-95
(099)783-74-32
www.svitanok.com.ua